BOLETUS

Društvo gljivara Bujštine - Associazione micologica del Buiese

Uspješno odrađena ekološka radna akcija

Održana proljetna radna akcija na području Općine Brtonigla

Brtonigla, 25.03.2023.

 

Članovi društva Boletus Bujštine zajedno sa Turističkom Zajednicom Općine Brtonigla organizirali su u subotu 25. ožujka 2023. godine radnu akciju uređenja i čišćenja divljih odlagališta smeća i odmarališta za goste na području Općine Brtonigla ( Škrinjari, Park Škarline).

Članice društva dobile su zadatak da idu brat šparoge za fritaju koja će se pripremiti po završetku radne akcije, ručak održao se u lovačkoj kući lovačkog društva „Lepus“ iz Brtonigle; vrijedni kuhari društva gljivara pripremili su uz fritaju sa šparogama i meso na žaru.

Predsjednik Ružić Željko se obratio prisutnima i zahvalio svima na obavljeni posao, te najavio sljedeću radnu akciju koja će se održati 15.travnja u Karigadoru (čišćenje obalnog djela); te je pohvalio društvo koji broji više od 180 članova koji su vrlo aktivni od samog osnivanja.

 

Najnovije

Gljivarijada u Petrovoj gori

Članovi D.G. Bujštine “Boletus” 02. listopada sudjelovali su na gljivarijadu u Petrovoj gori Muljava u organizaciji Gljivarskog društva Karlovac. U sklopu manifestacije organizira se izložba

Pročitaj više »