BOLETUS

Društvo gljivara Bujštine - Associazione micologica del Buiese

Godišnja skupština Boletusa

Boletus Društvo gljivara Bujštine je 21. prosinca održao redovnu godišnju Skupštinu predsjednik predlaže dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen.

Sa izvještajem o radu društva za 2019. godinu predsjednik se osrnuo na sve aktivnosti koje je duštvo ostvarilo tijekom godine. Aktivnosti koje su lokalnom zajednicom, Gradovima, Općinama i turističkih zajednica naše Bujštine.

Skupštinu na kojoj su  bili nazočni i načelnik Općine Brtonigla, gosp. Klarić Paolo i načelnik Općine Oprtalj, gosp. Krt Aleksander koji su i pohvalili rad društva i značaj istog , te obećali da će dalje pružati potporu koliko je u njihovoj moći.

Izlaganje predsjednika o radu društva je prihvaćeno jednoglasno, te je nagrađen velikim pljeskom.

Rad društva popračen mnogim manifestacijama na Bujštini koji su programom društva i ostvareni  i imaju  jedan kontinuitet djelovanja kojeg su žitelji Bujštine i   objeručke  prihvatili.

Tokom cijele godine organiziraju se izložbe gljiva, uključivanje u akcije održavanja i čišćenja šumšikih lokacija,  onečišćenih od onih neposlušnih žitelja koji se ponašaju neljudski prema prirodi.

Predsjednik Ružić j obrazložio i program rada za 2020.godinu koji sadrži nastavak rada društva po pitanje svih manifestacija kao u 2019. godini, i bolje.

Obrazlažujući financijski izvještaj društva, sa zadovoljstvom se konstatiralo da društvo djeluje financijski maksimalno štedljivo tako da jedan dio prihoda sa manifestacija služi u humanitarne svrhe obiteljima s Bujštine, iako se ne radi o velikim financijskim sredstvima.

Predsjedik društva je paralelno istaknuo vrijednost rada tajnice društva, te navodi kako je tajnica nužan kadar za rad društva. Kako i lokalno tako i šire moraju biti tranasparentne i na profesionalnoj razini kako bi društvo moglo funkcionirati.

Pohvale za rad tajnice društva, gđa Traude Starić, sa strane predsjednika nagrađen je velikim pljeskom prisutnih.

U 2019. godini društvo je ostvarilo svoju web stranicu koja glasi www.boletus.hr na kojoj se objavljuju sve aktivnosti vezane uz gljivarsko društvo Boletus.

Pod zadnjom točkom dnevnog reda bila je podsjela plaketa zaslužnim članicama i članovima društva, za njihov desetogodišnji rad i članstvo u društvu, nagađeni članovi jesu:

 • Bratović Franko
 • Drušković Darko
 • Krt Aleksander
 • Bazjak Edo
 • Fernetić Franko
 • Andreuzzi Liubi
 • Černac Rino
 • Klaj Aleksandra
 • Vežnaver Dino
 • Vižintin Marčelo
 • Matijašić Albert
 • Frascino Luisa

Čestitke nagrađenim od strane predsjednika nagrađen  je velikim pljeskom prisutnih.

Predsjednik se također osvrnuo i dao naglasak na važnost predavanja i značaj gljive koju ona ima u prirodi, kao i na važnost edukacija djece predškolške i školske dobi.

Upravni Odbor imenovao je članove Boletusa koji bi tu ulogu odradili, te će se održati predavanja o vrstama gljiva  (ostalih nejestivih, otrovnih i ljekovitih) sa prikazom dijapozitiva sa strane poznatih mikolooga i to ne samo za članov nego i za interesiranog pućanstva.

Skupština je nastavljena druženjem uz kratki domjenak i željom da nam naš Boletus još dugo živi.

U 2020. godini slavimo 20 godina postojanja društva.

Svim članovima našeg društva i njih

ovim obiteljima želimo Čestit Božić i zdravu, uspješnu i sretnu 2020. godinu!

Slijede slike Skupštine.

 

 

 

Najnovije

Gljivarijada u Petrovoj gori

Članovi D.G. Bujštine “Boletus” 02. listopada sudjelovali su na gljivarijadu u Petrovoj gori Muljava u organizaciji Gljivarskog društva Karlovac. U sklopu manifestacije organizira se izložba

Pročitaj više »