BOLETUS

Društvo gljivara Bujštine - Associazione micologica del Buiese

Dani gljiva Finida 2019

Boletus “Bujštine” i ove je godine uveličao feštu za Martinje u Finidi, a organizator fešte bio je Mjesni Odbor Finide, a sa strane Boletusa, angažirani su gljivari iz Udruge.

U šatoru, u centru Finide, naši su gljivari napravili tradicionalni kotlić od više vrsta gljiva. Na samom ulazu u šator posložena je lijepa izložba gljiva sa preko 60 vrsta koje su ubrane u okolici Finide i Umaga.

Puno gostiju koji su došli na feštu htjeli su kušati ukus onoga što je sprmljeno u kotliću, kuhari koji su ga spremili dobili su komplimentei pohvale sa strane organizatora i prisutnih gostiju.

Na prostoru izloženih gljiva bilo je dosta gužve jer su posjetitelji bili zainteresiranih , da li su jestive, otrovne i gdje se mogu naći, donijeli su čak gljive koje su sami našli pa su htjeli znati da li su jestive ili nisu.

Također, nađena je velika gljiva: Jajasta muhara od 37 cm i  težine 1206 gr.

Naši gljivari koji su bili angažirani na feštiu zaslužuju sve pohvale jer su do kraja bili prisutni, te tako dokazali da prisustvo nas gljivara Boletusa Bujštine je uvijek odlično primljen od gostiju i građana, koji su sve više zainteresirani za gljive.

Po programu rada Boletusa, Martinje u Finidi je jedna od posljednjih manifestacija koje su organizirane ove jeseni u 2019. godini.

Jedan savijet gljivarima, ako vam vrijeme dozvoljava, prošetajte se u prirodi, jer gljive su produžile svoj rast, razlog tome je velika vlaga i visoke temperature.

 

Gljivarski pozdrav, JESTIVO!

Najnovije

Gljivarijada u Petrovoj gori

Članovi D.G. Bujštine “Boletus” 02. listopada sudjelovali su na gljivarijadu u Petrovoj gori Muljava u organizaciji Gljivarskog društva Karlovac. U sklopu manifestacije organizira se izložba

Pročitaj više »