BOLETUS

Društvo gljivara Bujštine - Associazione micologica del Buiese

7. DANI GLJIVA – NOVIGRAD, 19.-20.09.2019.

Boletus – društvo gljivara Bujštine, organizator 7. dana gljiva u Novigradu, u centru Novigrada u zgradi Zajednice Talijana u velikoj sali  postavljena je izložba gljiva. Sakupilo se od strane gljivara Boletusa i gostiju iz Italije preko 180 vrsta gljiva s time da je 90 % ubrano u okolici Novigrada i po cjeloj Bujštini.

Otvorenju Danima gljiva prisustvovao je i gradonačelnik Grada Novigrada, gosp. Anteo Milos, te predstavnik Zajednice Talijana Novigrad, gosp. Glauco Bevilacqua.  Sa strane Boletusa u znaku zahvalnosti za dugogodišnju suradnju dodjeljene su im plakete.

Lijepo vrijeme pogodovalo je posjetu brojnih građana i turista.

Članovi Boletusa s područja Novigrada pripremili su jako ukusan kotlić spravljen od gljiva i mes, te razne gljive sa roštilja. U dva dana, subota i nedjelja, prošlo je puno gostiju, jedni razgledavali izložbu, drugi kušali kotlić, tako da je u centru Novigrada zaista bilo živo.

Gljivari Boletusa su još jednom dokazali da su sposobni za organizaciju ovakvih manifestacija koja ima veliki značaj sa edukativne i gastronomske strane i za vrednovanje naših prirodnih resursa.

U samu organizaciju manifestacije uključili su se naši najmlađi učesnici predškolskih ustanova koji su sa svojim radovima dokazali da ni njima nisu gljive tabu’ i pokazali su pravi talent u osmišljavanju prezenitranih radova. Pohvala njima i tetama, među njima postoji sigurno koji potencijalni gljivar. Radovi izložili su su Talijanska osnovna škola i dječji vrtić Tičići.

Za kraj, jedno veliko hvala svim članovima Boletusa, koji su svojim angažmanom doprinijeli da 7. Dani  gljiva u Novigradu dobiju najvišu ocjenu Upravnog Odbora Boletusa sa predsjednikom na čelu.

Najnovije

Gljivarijada u Petrovoj gori

Članovi D.G. Bujštine “Boletus” 02. listopada sudjelovali su na gljivarijadu u Petrovoj gori Muljava u organizaciji Gljivarskog društva Karlovac. U sklopu manifestacije organizira se izložba

Pročitaj više »