BOLETUS

Društvo gljivara Bujštine - Associazione micologica del Buiese

20. godišnjica Boletusa

Brtonigla, 21.02.2020.

U ovoj godini “Boletus” slavi svoj 20. rođendan, 20. godišnjicu postojanja.

Par dana poslije početka novog tisućljeća, točnije 14.01.2000. u Marušićima je održana Osnivačka Skupština Boletusa.

Intencija je bila da Društvo promovira mikologiju i ljekovito bilje koje se nalazi na Bujštini. Kako su godine prolazile, ispostavilo se da se Boletus razvija sve više i tako postaje sve veći faktor u promociji mikologije i gljivarstva na Bujštini, u Istri i lijepoj našoj. Tijekom tih dvadeset godina Boletus postiže zavidne rezultate, steče nova poznanstva i izvan granica Hrvatske, te postaje članom Mikološkog saveza Hrvatske.

Društvo trenutno broji oko 180 članova, a obzirom da je prosječna dob članstva iznad pedeset godina, radi se na pomlađivanju članstva kako bi se održao rad društva.

Društvo ima i svoju web stranicu na kojoj se objavljuju sve aktivnosti koje društvo provodi tokom godina. Zahvaljujći Boletusu žitelji Bujštine sve više vremena provode u šumama i prirodi kako bi naučili sve više o gljivama.

Najviše nas vesele predavanja koja članovi društva drže u predškolskim i školskim ustanovama, te ih djeca prate sa zanimanjem, pogotovo kada ih se vodi na terensku nastavu u prirodi.

Tokom 2020. godine obilježit će se 20. godišnjica postojanja Boletusa, društvo gljivara Bujštine.

Najnovije

Gljivarijada u Petrovoj gori

Članovi D.G. Bujštine “Boletus” 02. listopada sudjelovali su na gljivarijadu u Petrovoj gori Muljava u organizaciji Gljivarskog društva Karlovac. U sklopu manifestacije organizira se izložba

Pročitaj više »